Ik ben Stéphanie Thielens gezinshondencoach uit Tessenderlo waar ik omringd door mijn man, 2 dochters, 5 honden en vele andere dieren de Kidz&Dogz Academy run.

Een Academy waar ik zowel met als aan honden, kinderen en mensen werk.

Ik ben blij dat jij hier op mijn website terecht gekomen bent! Dat wil zeggen dat jij, net als ik zovele jaren geleden, op zoek bent naar een alternatief. Een alternatief voor: wat ik nu “de antieke weg” noem, een alternatief voor: 1 techniek voor iedereen. Kortom, een andere aanpak. Na jaren lesgeven in een klassieke hondenschool voelde ik mij niet meer passen in dat vakje, ik voelde heel sterk dat er zoveel meer was. Ik ben een familiemens en wenste ook een familiale aanpak voor de gezinshonden in deze wereld. Al zou die familiale aanpak elke hond ten goede komen, ik richt mijn pijlen op mensen als jullie. Gezinnen, al dan niet met kinderen, waar de hond in huis, in het gezin leeft.

Dat is wat ik intussen meer dan 10 jaar doe, mensen begeleiden in het omgaan met hun gezinshond. Ik ben gezinshondencoach geworden omdat ik jullie wil leren waarom jouw hond niet altijd binnen de lijntjes kleurt, omdat ik begrip heb voor jouw onzekerheden in het samenleven met, omdat ik jullie wil leren welke invloed ons karakter of dat van de kinderen kan hebben op onze gezinshond. Ik wil jullie geen perfect gedrilde hond afleveren, ik wil jullie de imperfecties van jullie gezinsleden leren omarmen.

Waar er voor de rest veel nadruk ligt op zit, af, nee,…. Ligt bij mij de focus daar veel minder op. Voor mij is het prioriteit met welk gevoel onze hond gaat zitten of liggen en niet binnen de hoeveel seconden. Ik wil jullie leren hoe belangrijk ieders gevoelens en emoties zijn in een samenwerking. Ik wil jullie leren dat de relatie met onze hond eerst komt. Ik wil jullie leren jouw hond te motiveren naar goed gedrag in plaats van dat wat jij verwacht te gaan commanderen.

Dit zowel voor jonge puppy’s, puberhonden maar ook volwassen honden waar er zich problematisch gedrag voordoet.

Maar zoals jullie al vermoeden blijft het niet bij de hond. Ook het wezen ernaast kan bij mij  terecht. Kinderen die samenwerken met honden, een oplaadwandeling met één van mijn honden in de natuur, Bachbloesemadvies,… allemaal om als mens weer emotioneel in balans te komen. Om weer dichter bij je eigen krachten te leven en zo samen een mooie en warme boodschap te verspreiden. Nieuwsgierig geworden? Klik door naar een thema dat jou aanspreekt.

>