The Hemene approach ®, als trotse studente van Kim en Shaun Ellis vertel ik jullie hier graag meer over onze manier van werken. Over onze leermeesters de wolven, want van hen mogen leren is het mooiste cadeau dat ik mezelf ooit gedaan heb.

Het zijn maar 2 Belgen die zich de trotse studenten mogen noemen van deze unieke opleiding en één daarvan ben ik. Samen met mijn collega-studente Veerle Geirnaert mogen wij ons binnenkort, als enige 2 in België officiële instructeurs noemen van The Hemene approach ® Toeval bestaat niet, Veerle woont letterlijk aan de andere kant van het land. Wat maakt dat wij met z’n tweeën “goed verdeeld” zitten over Vlaanderen. Zij in Oost-Vlaanderen, ik in Limburg zo blijft het voor iedereen doenbaar van ons te leren. Ook al zijn wij geografisch “ver” van elkaar verwijderd toch heerst heel sterk het gevoel van “We are one” tussen ons twee.

“We are one, we are the same” is ook waarvoor Hemene ® staat. We zijn samen inderdaad één, we zijn één familie, elke schakel in onze ketting telt. We zijn ook allemaal hetzelfde maar toch uniek en daardoor zijn we evenwaardig aan elkaar, we hebben allemaal een even belangrijke taak te volbrengen, niemand is meer of minder dan de andere.

Dat is al de eerste belangrijke les vanuit de wolvenwijsheid, want zij die denken dat ik hier geleerd heb over de hiërarchie, alpha en beta die zijn fout. Ik heb de kans gekregen te leren hoe een echte wolvenfamilie in elkaar zit. En daar ben ik enorm dankbaar voor! In de afgelopen jaren heb ik tijdens mijn opleiding deze wolvenwijsheid toegepast op mijn eigen gezin. En met mijn gezin bedoel ik zowel mijn 2 dochters, echtgenoot als onze honden. De transformatie die ik hier gezien heb, dat wens ik iedereen toe. Door allemaal o.a. bewust in de kracht van ons eigen natuurlijke karakter te gaan staan hebben wij een balans gevonden die ons tot een onverslaanbaar team heeft gemaakt. Die ervoor gezorgd heeft dat wij een aantal zware stromen hebben doorstaan die ons af en toe wel deden wankelen maar ons niet hebben klein gekregen.

Het is vanuit de kennis van mijn hoofd, de liefde van mijn hart en de ervaringen van mijn ziel dat ik jullie mee op weg wil helpen naar een leven in balans. Ik toon jullie graag de weg die mij getoond wordt door de wolven. Ik hou jullie graag de spiegel voor die mij voorgehouden wordt door de wolven. Ik neem jullie graag mee in de wereld van de wolvenwijsheid zodat de echte boodschap van deze fantastische dieren niet verloren gaat.

Wil jij ook leren over deze unieke manier van mensen en honden begrijpen? Contacteer mij want enkel nog meer ervaring zal mij verbeteren.

Of wil jij graag meer lezen over "The wolf and dog developmentcenter" neem dan zeker een kijkje op hun website.

>